Vem F.. vill dricka Cognac till kaffet? (MEN Cognac är inte så gubbig och tråkig som vi TROR!)

Feta gubbar med cigarr sittande i stora läderfortöljer, gärna i privata klubbar är den bild som många förknippar med cognac. Cognac och Brandy har en tråkig känsla av att vara omodern och tråkig. Speciellt om man jämför med Rom och Whisky.

I KVÄLL skall vi se om vi inte kan slå hål på denna myten, vi skall prova 5 olika drycker med ursprung i olika länder och områden, alla destillerat från druvor.  Vi kommer att besöka cognacs-distriktet i Frankrike och lära oss lite om alla de cognacs-hus som finns.  Men vi behöver också Armagnac-området vid sidan om Cognac. I vissa kretsar anses det vara bättre än sin granne. Vi kommer även att få möjlighet att prova Brandy som representera övriga Europas destillering av druvor.Till sist kommer vi att prova en hemlig dryck 🙂

Förutom allt det blir det information om vad för regler som gäller för dessa drycker som varför man inte kallar en Spansk eller Tysk  brandy för Cognac.

I priset ingår en varmrätt, ett glas alkoholfritt, ett glas vin eller en öl

495:-/pp